Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Szabadtéri játékok gyerekeknek az önfeledt szórakozásért - Csapnivaló
Szórakozás

Szabadtéri játékok gyerekeknek az önfeledt szórakozásért

szabadtéri játékok gyerekeknekSzabadtéri játékok gyerekeknek

Talán nincs is olyan szülő, aki ne szembesülne azzal, hogy keveset mozog a gyermeke, a nap legnagyobb részében a képernyőt bújja. Még 10 évvel ezelőtt ez egyáltalán nem volt jellemző, a szabadtéri játékok gyerekeknek kimondottan kedveltek voltak. A labdázás, a játszótér vagy egyszerűen csak futkározás az utcán, bicajozás.

Fontosak a kézügyességet fejlesztő szabadtéri játékok gyerekeknek, hiszen ezek spontánul fejlesztik a gyermeket, vagy ha esetleg a fejlődés valamelyik része lemaradt, szakember segítségével egyszerűen fel lehet zárkózni. Az egyensúly, a távolság érzékelése, a szocializáció folyamata a beilleszkedés és még rengeteg más dolog történik a játékon keresztül. A játék sokkal fontosabb, mint azt a legtöbben gondolják, hiszen a csemeték ezen keresztül tanulják magát az életet.

A szabadtéri játékok gyerekeknek elmaradása még annyira új jelenség, hogy csak találgatni lehet, milyen következményei lesznek. A most felnövő generációknál majd csak 10-20 év múlva mutatkozik meg, hogy ez a fajta életmód milyen eredményeket hoz majd. A szülők egy része belenyugszik ebbe a passzív helyzetbe, de sokan tesznek azért, hogy a szabadtéri játékok gyerekeknek minél kedveltebbek legyenek.

A kisebb városokban és a falvakban ez valamivel egyszerűbb, mert a természetközeliség kézzelfoghatóbb. A nagyvárosokban a szabadtéri játékok gyerekeknek sokkal nagyobb korlátokba ütköznek, a lehetőségek hiánya miatt. Mivel itt a gyerekek ritkán vannak az utcán egyedül, így a szülői kísérethez a felnőttek szabadideje is szükséges.