Szolgáltatások

Mi a leghatékonyabb módszer levéltetű ellen házilag?

levéltetű ellen házilagLevéltetű ellen házilag

A növényeinket megtámadó rovarok sok kellemetlenséget okoznak. A lehető leghamarabb meg kell szabadulni tőlük, mert korlátozzák a növekedését és betegségeket terjeszthetnek. A levéltetű ellen házilag is felléphetünk és ebben a harcban az ecet a leghatékonyabb asszisztens. Nézzük meg, hogyan kell elkészíteni és használni a készítményt! A levéltetvek a kerti és a szobai, az erkélyen vagy a teraszon termesztett növényeket egyaránt megtámadják. Az amatőr kertészek a levéltetű ellen házilag a leggyakrabban ecettel védekeznek. Ez egy nagyon jó házi szer, ami könnyen elkészíthető.

A receptet például különböző fórumokon is megtaláljuk, így biztosan kipróbált és bevált módszerről van szó. Egyszerűen keverjük össze az ecetet a vízzel 1:10 arányban. Fontos, hogy az ecetet a vízbe öntsük és ne fordítva. Egyes fórumozók szerint, az oldathoz adhatunk egy teáskanál folyékonyszappant vagy néhány csepp mosogatószert, mert akkor a készítmény jobban tapad a növényekhez, a hatása pedig hosszabb lesz. Így gyorsan tehetünk a levéltetű ellen házilag.

Érdekes otthoni módszerek a gyors takarításhoz

A házunk a várunk, ezért érdemes rendszeresen ápolni az arculatát, megóvni a szennyeződésektől és a rendetlenségtől. Ha a természetes, házi készítésű módszerek hívei vagyunk, a gudu.hu honlapon számos inspirációra lelhetünk. A takarítás nagyon egyszerű lehet, ha rendszeresen csináljuk és nem hagyjuk, hogy túlságosan elmaradjon. Jobb, ha minden nap szánunk néhány percet a kisebb feladatokra, mintha olyan rendetlenséget hagynánk, aminek az eltakarítása a hétvége nagy részét igénybe veszi.

A gudu.hu weblap készítői azt tanácsolják, hogy tervezzünk konkrét feladatokat a hétre, például szerdán mossuk fel a padlót, pénteken porszívózzunk és folyamatosan távolítsuk el a szennyeződéseket. De ez csak egy a gudu.hu jó tanácsai közül. Ha gyorsan szeretnénk megtisztítani a WC-t, használhatjuk az otthoni praktikákat. Például egy buli után megmaradt kóla kiváló WC vízkőoldóként. Csak öntse bele és hagyja ott egy éjszakán át, majd reggel öblítse le.