Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Progeszteron pótlás többféle módon - Csapnivaló
Webáruház

Progeszteron pótlás többféle módon

Progeszteron pótlás
Progeszteron pótlás
Progeszteron pótlás

Néha egész egyszerűen csak nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem tudjuk, mi a baj, csak sejtjük, hogy valami nagyon nincs rendben velünk. Ez lehet depresszió, ingerlékenység, hőhullámok, alacsony energiaszint, illetve különböző menstruációs zavarok is. Ezek egymástól függetlenek, de csak látszólag, mert ilyen esetben valószínűleg progeszteron pótlás lesz a hatékony megoldás, hiszen az előbb felsorolt tünetek esetében, ösztrogén-progeszteron egyensúlytalanság állhat a háttérben.

Akinél jelentkeznek ezek a tünetek, annak szüksége van valamilyen természetes megoldásra, hogy a szervezetében a progeszteron pótlás megtörténjen, lehetőleg természetes formában. Legelőször is el kell dönteni, hogy a progeszteron pótlás külsőleg vagy belsőleg menjen végbe, hiszen ez étrend kiegészítők szedésével is megtörténhet, tehát belsőleg, de hüvelykapszula segítségével is, ez utóbbi olyan nők esetében ajánlott, akiknek ciklussal kapcsolatos panaszaik vannak, illetve hüvelyszárazságtól szenvednek.

A progeszteron pótlás legegyszerűbb módja a külsőleg alkalmazott progeszteron krém használata, hiszen ez könnyen felvihető a bőrre, eloszlatható rajta. Ezt a külső kezelést 2-3 hónapig ajánlott végezni. Ennek a krémnek a fő hatóanyaga a mexikói yam gyökér kivonata. A krémnek van még egy nagy előnye, mégpedig az, hogy ahol alkalmazzuk, a bőrünk feszesebb és simább tónusú lesz. A leginkább hatékony progeszteron pótlás mégis az életmódváltás!

Olyan ételek fogyasztásával, amelyek természetes formában tartalmazzák a progeszteron változatait, mint például az édesburgonya vagy a GMO mentes szójából készített növényi ital, remekül elősegíthető a folyamatot. Az ösztrogén és progeszteron termelődés növelésére kiváló a barátcserje is, habár ez jelenleg Magyarországon tiltott gyógynövény. Az E-vitamin szedése elősegítheti a progeszteron pótlás külsőleg alkalmazott formáját. Ha még több információt szeretne olvasni a témában, akkor látogasson el weboldalunkra, ahol különböző egészségvédő, bőrszépítő megoldásokról is tájékozódhat!