Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Vodka a vad sztyeppékről - Csapnivaló
Webáruház

Vodka a vad sztyeppékről

vodkavodka

Sokan szeretik a karakteres íze miatt, míg olyan személyek is akadnak, akik túlzottan markáns, erőteljes mivoltának köszönhetően, kevésbé preferálják. Az ukrán nyelvben a tükörfordítása „vizecskét” jelent, ám e bájos megnevezés nem téveszt meg senkit.

Természetesen a vodka jellemzéséről van szó, amit az alkoholos italok táborában az előkelő első helyezettek egyikeként tartunk számon. Az ital víz-jellege nem az ízében van, az ugyanis, ahogy a cikkünk elején arra utaltunk, minden, csak nem átlagos.

A vodka vízszerűsége a külső jegyeiben keresendőek, hiszen a nedű átlátszó és ha jól van elkészítve, akkor szagtalan. A szóban forgó alkoholos itóka története elképesztően kalandos, már-már regénybe illő.

A történetünk több száz évre nyúlik vissza, az orosz vad sztyeppék havas birodalmába, ahol az ott élő népek a szeszfőzés művészetében keresték a boldogságot e kétségtelenül kies, zord világban. A napjaink prémium vodkái, szerencsére már nyomokban sem ábrázolják az „őseiket”, viszont az ital a markáns erejét nem veszítette el.