Webáruház

Milyenek az ideális körfűrészek?

körfűrészkörfűrész

Egy tapasztalt asztalos jól tudja, hogy milyen sokféle vágat kivitelezésére használható ez a remek szerszámgép. Egy kis gyakorlással hobbibarkácsolóként is elsajátíthatunk ezek közül egy néhányat. Felmerül a kérdés, hogy asz asztali vagy a kézi körfűrész az előnyösebb?

Egyértelműen nem lehet eldönteni, hiszen mindkét eszköz másért hasznos. A kézi modellek helytakarékossága és hordozhatósága egyértelmű előny. Az asztali változatok inkább azoknak előnyösek, akik nap mint nap dolgoznak fával, ezért gyakran kell ugyanolyan vágásokat végezniük.

A gérvágástól kezdve, a merülővágáson át, a hosszantiig minden megoldható. Nemcsak faanyag méretre vágására alkalmas, mivel vághatunk műanyagot és alumíniumot is.

Természetesen ez utóbbihoz speciális fűrészlap szükséges. Akinek a keresete függ a szerszámgépektől, annak egy professzionális modell lesz az ideális választás. Viszont aki DIY barkácsoló, annak egy középkategóriás körfűrész is elég lesz. A hatékonyság leginkább a teljesítményben mutatkozik meg. A felépítés és a funkciók a legtöbb körfűrész esetében hasonlóak.