Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Miért veszélyes a magas kreatininszint? - Csapnivaló
Egészség

Miért veszélyes a magas kreatininszint?

magas kreatininszintMagas kreatininszint

Ez olyan anyag, ami az izmokban lévő kreatin foszfát lebomlása során keletkezik. A magas kreatininszint számos következménnyel járhat az egészségre nézve. Rendkívül fontos az állapot korai felismerése és kezelése a súlyos egészségügyi problémák elkerülése, illetve az életminőség javítása érdekében. A vesék alapvető szerepet játszanak az anyagcseretermékek eltávolításában a vérből. Ha nem működnek megfelelően, akkor ez a vegyület felhalmozódhat. A magas kreatininszint önmagában nem okoz tüneteket, de a mögöttes veseproblémák már igen.

Ezek közé tartozik az ödéma kialakulása, a fáradtság, a hányinger, a vizelet változása és a viszketés. A veseműködés romlása miatt, a szervezetben felhalmozódó toxikus anyagok étvágytalanságot okozhatnak. Az agyra is negatívan hat, ami koncentrációs zavarokhoz és feledékenységhez vezethet. A magas kreatininszint orvosi vizsgálatok alapján könnyen megállapítható. A diagnózis felállítása után, a szakember megfelelő kezelési stratégiát dolgoz ki, hogy optimalizálja a gyógyulási esélyeket és minimalizálja a szövődmények kockázatát.

A táplálkozásnak és az életmódnak kritikus szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Sok természetes koleszterin csökkentő módszer áll rendelkezésre, amelyekkel hatékonyan támogatható a szervezet általános egészsége. Az első és talán a legfontosabb nem más, mint az étrendbéli változtatások. Érdemes zabpehellyel indítani a reggeleket, hiszen bővelkedik oldható rostokban és esszenciális tápanyagokban. A mogyoró, a mandula és egyéb diófélék kedvező zsírokat és antioxidánsokat tartalmaznak, így a fogyasztásuk elengedhetetlen.

A koleszterin csökkentő ételek között előkelő helyet foglalnak el a halfélék, mint a lazac vagy a makréla. Az olívaolaj, különösen az extra szűz változat, egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag. Polifenolokat is tartalmaz, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bírnak. A gyümölcsök és zöldségek koleszterin csökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Rosttartalmuknak köszönhetően segítenek megkötni a rossz LDL-t a bélben, így az nem szívódik fel a véráramba.