Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A hegymászó felszerelés termékkategória igen széles - Csapnivaló
Webáruház

A hegymászó felszerelés termékkategória igen széles

hegymászó felszereléshegymászó felszerelés

A túrázás a helyszíntől függően, különféle segédeszközök révén vitelezhető ki biztonságosan és kényelmesen. A hegymászó felszerelés elengedhetetlen alapelemei nélkül nem ajánlatos útnak induéni, hiszen könnyen komoly baj lehet belőle. Még az sem mindegy, hogy milyen öltözetben és lábbeliben vág neki a túrázó a magaslatnak.

A nomadsport.eu webáruház hegymászó felszerelés termékkategóriája épp ebből kiindulva igen széles, itt mindenki meg fogja találni a számítását. A strapabíró és speciális anyagokból készült ruházat is elérhető itt, férfiaknak, nőknek és gyermekeknek is, mint amilyenek a kabátok, nadrágok, övek, lábszárvédők, zoknik, kesztyűk, szemüvegek és fejfedők, akárcsak a bakancsok, hótaposók és félcipők.

Egy laza hegyi eredei sétához elegendő ezekre figyelmet fordítani, de a komolyabb hegyek már speciális hegymászó felszerelés hiányában igen veszélyesek, nem is ajánlatos ezek nélkül nekivágni a mászásnak. Fontos például a sziklamászó beülő, és jó ha van rajta néhány eszköztartó fül a praktikusság céljából. A webshopban olyan neves gyártók beülőit tudja beszerezni az érdeklődő, mint amilyen az Edelweiss, a Saleva és a Petzl.

A hegymászó felszerelés része a biztosítóeszköz is, a felhozatalban lévő darabok közül a leginkább jó választás a multifunkciós változat, ezekkel lehet ereszkedni és biztosítható vele a másodmászó is. A biztosítóhoz kell vastagabb, alumíniumból készült zárható HMS karabiner is. Csavaros, kisebb méretű karabiner is kell a standban való kikötéshez.

A hegymászó felszerelés nélkülözhetetlen elemei az expresszek és a dinamikus egészkötelek. Ez utóbbiaknak az optimális hossza 60 méter körül alakul, a vastagsága pedig 10 mm körüli kell, hogy legyen legalább, de ez a terhelés mértékének a függvényében alakul.

A hegymászó felszerelés sok más elemet is magában foglal, kimondottan hegymászáshoz tervezett sisakokat, akárcsak hevedereket, dinamikus kantárokat, mellbekötőket, pruszikzsinórokat, visszafutás-gátló csigákat és még sok egyebet, amit a nomadsport.eu kínálatában mind meg lehet találni.