Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Az izomhúzódás kezelését el kell kerülni - Csapnivaló
Szolgáltatások

Az izomhúzódás kezelését el kell kerülni

Izomhúzódás kezelése
Izomhúzódás kezelése
Izomhúzódás kezelése

Amikor nehéz fizikai munkát végzünk vagy bemelegítés nélkül kezdünk el keményen sportolni, akkor bizony történhetnek kellemetlen dolgok, mint például az, hogy meghúzódik egy izom és rettenetesen elkezd fájni. Tulajdonképpen a megelőzésre kellene koncentrálni, de az izomhúzódás kezelése során, természetesen a pihentetés, valamint az izom további sérülésének a megelőzése a cél. Ilyen esetben minél előbb el kell kezdeni a tünetek kezelését. Ha kéznél vannak olyan készítmények, amelyek a gyógyulás folyamatát támogatni képesek, akkor azokat használni kell.

Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a hideg vizes borogatás, illetve a jegelés a hirtelen alkalmazható módszer az izomhúzódás kezelése elkezdéséhez. Nagyon kellemetlenül és váratlanul éri az izomhúzódás a legtöbb embert, hiszen ez egy szokatlan, hirtelen mozdulat esetén áll be, leginkább a kar, a láb, a váll, a hát vagy a has izmaiban. Az izomhúzódás jellemzője a hirtelen megmerevedő, fájdalmas izomzat, ami képtelen az ellazulásra. Ráadásul a fájdalom fokozódik, hogyha az izmot mozgatni próbáljuk.

Duzzanat is keletkezhet a sérülés helyén, ezért az izomhúzódás kezelése mihamarabb el kell kezdődjön, természetesen ha lehet, már a sérülés helyszínén. Amint már említettük, a jegeléssel nagyon jó hatást lehet elérni, mivel a hideg hatására összehúzódnak az erek, az érfalakon kevesebb folyadék szivárog a szövetek közé, így csökken a fájdalmas duzzanat kialakulásának az esélye. Érdemes a gyógynövényi alapanyagokat tartalmazó készítményeket alkalmazni, amikor a kínokat csökkenteni akarjuk az izomhúzódás kezelése során, amelyek a fájdalmat gyorsan képesek enyhíteni.

Ugyanakkor az a jó, ha az adott készítmény gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, a gyógyulás érdekében. A meghúzódott izmot minden esetben pihentetni, kímélni kell a teljes gyógyulásig. Fokozottan kell vigyázzunk magunkra, hogy az izomhúzódás kezelése még csak ne is jöjjön szóba. Amennyiben több mindent szeretne megtudni erről a témáról, akkor lépjen be bátran az ewopharma.hu weboldalra és tájékozódjon az izomhúzódás kezeléséről!