Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A cirkulációs szivattyúról röviden és lényegre törően - Csapnivaló
Webáruház

A cirkulációs szivattyúról röviden és lényegre törően

cirkulációs szivattyúcirkulációs szivattyú
Számtalan típusú szivattyú létezik, és mindegyik más feladatkört lát el. Rengeteg helyen végez kiváló munkát a cirkulációs szivattyú, amelyik, ahogy a neve is mutatja, a centrifugál kategóriába tartozik. Az örvényszivattyúként is ismert szerkezet a centrifugális erőnek köszönhetően képes hatékonyan dolgozni.
A szerkezetbe lépő folyadékot annak járókerekei a centrifugális erő segítségével gyorsítják fel. A cirkulációs szivattyú egyik legfőbb tulajdonsága, hogy a funkcionálás közben a folyadékáramlás állandó, aminek köszönhetően bátran használható fűtési vagy használati meleg víz rendszerekben. Egy másik sajátossága, hogy a bemeneti és a kimeneti nyílása egy vonalban található.

Ennek hála pedig a vezetékrendszerhez történő csatlakoztatás során megoldható az átalakítás nélküli beillesztése. Így pedig nincs másra szükség, mint a megfelelő méretű csőszakasz kivágására és máris megoldható a cirkulációs szivattyú telepítése. Miért fontos ennek a használata? Legfőbb szerepe, hogy eljuttassa a használati vagy fűtési meleg vizet az épület legtávolabbi helyiségébe is.