Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Nemcsak a szájszag miatt fontos a szájhigénia - Csapnivaló
Egyéb

Nemcsak a szájszag miatt fontos a szájhigénia

Clinident fogászat
Clinident fogászat

Minden bizonnyal tapasztalta már Ön is, hogy fogmosás közben vérzett a fogínye, azonban nem tulajdonított ennek különösebb figyelmet. Pedig kellene, hiszen ez a jelenség fogínygyulladásra vagy fogágy betegségre utal. Ezeknek a problémáknak a megelőzése nagyon fontos, ezt úgy lehet elérni, hogy a fogakról a fogkövet és a lerakódásokat le kell takarítani.

A fogkő eltávolítás és fogpolírozás a budapesti Clinident fogászati klinikán egyszerűen és könnyen elvégeztethető. Tehát érdemes felkeresnie ezt a fogászatot, hogyha Ön is a fent felsorolt problémákkal küszködik. Ahhoz, hogy a fogsora kifogástalan, a fogai pedig tartósan egészségesek maradjanak, karban kell tartani a fogínyt és a fogágyat.

Még abban az esetben is érdemes legalább évente egy alkalommal szájhigiéniai kezelésen részt vennie a Clinident szakembereinél, ha semmilyen problémát nem észlel fogmosás közben. A Clinident fogászat nagy tapasztalattal rendelkező munkatársai szakszerűen elvégzik a fogkő eltávolítását, a fogpolírozást, valamint a fogínygyulladás kezelését. El kell végezni ezeket a kezeléseket, ugyanis a fogkőtől idővel begyullad az íny, megduzzad, vörös és vérzékeny lesz.

Ha ez az állapot tartósan fennmarad, akkor az íny elvékonyodik, sorvadásnak indul. Ez a gyulladás a foggyökerek mentén elérheti az állkapocs-csontokat is, ami azzal jár, hogy a fogak meglazulnak, érzékennyé válnak, idővel pedig elveszítjük azokat. A fogkő elsősorban azokat a fogakat veszélyezteti, amelyek közel vannak a nyálmirigyek kivezető nyílásához, vagyis az alsó metsző- és szemfogak nyelv felőli, illetve a felső őrlőfogak külső részét. Nem távolítható el a fogkő fogmosással, ezt már csak szakember tudja megtenni.

Ezért tanácsos a Clinident szakképzett fogorvosainak a szolgáltatásait igénybe venni. A fogkő eltávolításának az eljárása nem károsítja a fogakat, illetve teljesen fájdalommentes. A kezelés után a fogak fehérebbek, simábbak és csillogóak lesznek. Fogfehérítés előtt, erre a kezelésre mindenképpen szükség van, mert a fogfehérítő anyag csak így tudja a fog teljes felszínén egyenletesen kifejteni a hatását. Várja Önt a Clinident csapata!