Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A mobil gázolajtartály egyre népszerűbb - Csapnivaló
Szolgáltatások

A mobil gázolajtartály egyre népszerűbb

Mobil gázolajtartály
Mobil gázolajtartály

Földünk energiaforrásai közül a kőolaj és ennek származékai a legjelentősebbek. Üzemanyag tekintetében a gázolaj számít a legtöbbször felhasznált hajtóanyagnak, amelyet a közúti, valamint a vízi és légiközlekedési járműveink is használnak. Az üzemanyagtöltő állomások világszerte nagy mennyiségben tárolják különböző típusú gázolajtartály üzemeltetése által. A legnépszerűbb a föld alatt tartott üzemanyagtartály, hiszen nem foglal helyet és megfelel a szigorú, nemzetközileg elfogadott biztonsági feltételeknek és szabályoknak, amelyek biztosítják az esetleges káresemény bekövetkeztének meggátolását.

Egy gázolajtartály szerkezete lehet szimpla vagy duplafalú. A szimplafalú egyrétegű acéllemezből készült palásttal van ellátva, amely védi a környezeti hatásoktól, illetve a környezetet a gázolaj szivárgás káros következményeitől. Az ilyen típusú tartályokat nem lehet föld alatt tárolni. Ellenben a duplafalú gázolajtartály alkalmas földben tartásra is. A föld felett tárolt tartály alátámasztása kulcsfontosságú, mert meg kell őrizni a gázolajtartály stabilitását, minden körülmények között.

A tartálynyerget úgy kell alátámasztani, hogy egyenletes fekvést biztosítsunk. Előfordulhat azonban, hogy nem akarunk stabil alátámasztást, legalább is nem ilyen értelemben. A mobil gázolajtartály szállításra alkalmas kell legyen, ezért erre más típusú előírások vonatkoznak. Biztosan hallott már Ön is a konténer kutakról. Ezek tulajdonképpen hordozható benzinkutak, amelyek egy konténerbe szerelt tartályból és kútoszlopból állnak. Ez a fajta megoldás egyre inkább kezd elterjedni hazánkban is, hiszen felismerték annak praktikus és könnyű kezelését.

A mobil gázolajtartály bárhova elvihető és ezzel megoldható a járművek üzemanyag utánpótlása. Gazdaságos megoldás lehet, mivel lehetőség van bérlésre is, ha nem kívánjuk megvásárolni. Sok építőipari cég zöldmezős beruházás esetében nem tudja megoldani a munkagépek üzemanyag ellátását, ilyenkor jön jól egy mobil gázolajtartály a munkaterületre szállítva. Kapacitása maximum 30000 liter, amely nagyon hosszú ideig elegendő lehet az igényeknek megfelelően.