Webáruház

Mit jelent a kalligráfia?

kalligráfiakalligráfia

A legtöbb embernek van valamilyen hobbija, amivel szívesen foglalkozik a szabadidejében. A kalligráfia összességében egyfajta szépírás. A szakértők az ókori rómaiakhoz és görögökhöz kötik. A Biblia másolók is űzték ezt a mesterséget, ami a könyvnyomtatás megjelenése után hanyatlásnak indult.

Napjainkban nemcsak hagyományos módon, hanem digitális formában is lehet gyakorolni, a táblagépeknek és az elektronikus rajztábláknak köszönhetően. Ahhoz, hogy valaki elsajátítsa ezt a művészi írást, először egy megfelelő íróeszközre van szüksége. A kalligráfia gyakorlói általában mártogatós vagy hagyományos tollat használnak. Az előbb említett variációnál meg kell várni amíg a tinta lefolyik. A töltőtoll esetében elegendő betenni a patront és már írhat is. Különböző színű tinták kaphatóak az üzletekben, így kedvére válogathat.

Az íróeszközök kétféle tollheggyel szerezhetőek be. Az egyiknek vágott, a másiknak ponthegye van. A kalligráfia pergament vagy préselt lapokon mutat a legjobban, hiszen a túl vékony papíron átüthet a tinta.