Szolgáltatások

Miért népszerű a vezeték nélküli riasztó?

vezeték nélküli riasztóVezeték nélküli riasztó

Egy olyan világban élünk, amiben ki vagyunk téve az esetleges károkozás veszélyének. Megtörténhet ugyanis, hogy hívatlan látogatók érkeznek az otthonunkban, amikor nem tartózkodunk az ingatlanban és megpróbálják az értékeinket eltulajdonítani. Mit lehet tenni ennek megakadályozása érdekében? Egyre nagyobb lendületet kapott a vezeték nélküli riasztó elhelyezésének népszerűsége.

Azért ezt a kivitelt választják sokan, mert könnyen telepíthető és nem igényel sok gondoskodást. Olyan esetekben, amikor nagyobb átalakítás előtt álunk vagy teljesen az alapjaitól történik meg egy lakóépület létrehozása, akkor kevésbé a vezeték nélküli riasztó kivitelt, mint inkább a kábeles rendszereket ajánlják, ugyanis szépen integrálni lehet azt anélkül, hogy észrevehető lenne. A hibrid változatok szintén jó hatásfokot érnek el.

Természetesen gyakran megtörténhet, hogy egy már teljesen kész és bebútorozott helyre kerülünk, ahol nem áll módunkban mindent átrendezni, hogy igényeinkre szabjuk, főleg akkor, ha csak ideiglenes a helyzet. A vezeték nélküli riasztó ilyenkor teljesen verhetetlen. Gyorsan kipakolhatóak az érzékelők és a jelzőegységek. Gyakori kérdés, hogy mennyire könnyen feltörhető vagy zavarható ez a fajta berendezés? A fejlesztők sokat dolgoztak azon, hogy ez megelőzve legyen.

Gyakran be van építve egy biztonsági rendszer, ami azonnal jelzést küld, ha a vezeték nélküli riasztó frekvenciájába bármiféle behatolás történik. Több zónás kivitelek választhatóak. Mielőtt megtörténne a vásárlás, fontos felmérni a helyszíni adottságokat, hogy olyan vezeték nélküli riasztó legyen kiválasztva, amelyik a legjobban illeszkedik a helyi viszonyokhoz, így maximalizálva az eredményességet.