Szolgáltatások

Mit szükséges tudni a hipoallergén kutyatápról?

hipoallergén kutyatápHipoallergén kutyatáp

Messze nem minden kutya fogja elfogyasztani azt, amit elé teszünk. Az emberekhez hasonlóan, a kutyák családjában is létezik olyan fogalom, mint az allergia, amit még a legdrágább holisztikus állateledel is okozhat. A hipoallergén kutyatáp speciális táplálék, ami a különböző takarmányok összetevőire allergiás kutyáknak lett kifejlesztve.

Az ételallergiák kiváltó okai az eledelek összetételében leggyakrabban az ízfokozók, a színezékek és más mesterséges adalékanyagok. A hipoallergén kutyatáp összetétele általában bárány, kacsa, rizs, zöldség és más természetes hozzávalók, Másik fontos jellemzőjük a mesterséges adalékanyagok minimális használata vagy teljes kizárása.

Az allergia által kiváltott betegségek előfordulását különböző tényezők válthatják ki, például a genetikai öröklődés vagy a szervezetben fellépő életkorral kapcsolatos változások. Mindenesetre, ha a betegség jelei megjelennek az állatnál, akkor speciális hipoallergén kutyatápra lesz szüksége. Hogyan állapítható meg, hogy egy állatnak ilyen jellegű táplálékot kell adni?

Erre a kérdésre egyértelműen az állatorvosnak kell válaszolnia, de a kezelésre vonatkozó olyan előfeltételek, mint a kiütések a bőrön, viszketés, vörös szem, szőrvesztés, egyértelműen az allergia első jelei. Az állattartóknak fel kell készülni arra a tényre, hogy egy ilyen étrend magasabb árpolitikával fog rendelkezni, mivel a hipoallergén kutyatápban a hagyományos összetevőket más, drágábbak hozzávalókkal helyettesítik. Ha a hipoallergén kutyatáp olcsó, akkor ez azt jelenti, hogy nem veszik figyelembe a szükséges szabványokat, így a hatékonysága jelentősen alacsonyabb lesz.

Print Friendly, PDF & Email