Vásárlás

Kényelmesen kialakított munkavédelmi nadrág

munkavédelmi nadrágMunkavédelmi nadrág

Általában előírás dönti el, hogy mely tevékenységek azok, ahol a dolgozók nem a saját ruhájukban dolgoznak. Ahol magas higiéniai követelmények vannak, illetve a ruha fokozott igénybevételnek ki van téve a munkavédelmi nadrág általában kötelező. Munkavégzés közben a dolgozónak nem az lesz az elsődleges feladata, hogy a ruhájára vigyázzon.

Ezért a munkavédelmi nadrággal szemben támasztott követelmények többszörösek. Egyrészt kényelmesnek kell lennie, másrészt erősnek és strapabírónak, harmadrészt pedig biztosítania kell a munkavégzés során a benne dolgozó maximális biztonságát. Ezért a munkavédelmi nadrág anyaga természetes összetételű vagy jól szellőző és egyszerűen karbantartható műanyag, színe pedig általában valamilyen sötét árnyalat.

Általában sötétszürke, sötétkék, fekete vagy sötétzöld. Kivételt képeznek az élelmiszeriparban és egészségügyben használatos munkaruhák. Ezek többségében fehérek. A nadrágok külön is kaphatóak, de mellény és kabát is vásárolható ugyanabban a stílusban és színben.