Webáruház

Cupcake recept a tökéletes alkotáshoz

cupcake receptcupcake recept

A csészetorta vagy minitorta néven is említett finomság 1796-ból származik, ugyanis akkor jelent meg egy receptkönyvben mint „kis bögrékben sütött sütemény”. Eme kiváló édesség, a cupcake recept cím alatt megtalálható sok helyen és igaz, nem a legegyszerűbb, de nem is annyira nehéz a megalkotása.

Meg kell felelnie több kritériumnak, mint például, hogy légies, egyszerűen formázható legyen és tartsa meg az alakját hűtés nélkül is pár órán át. Természetesen legyen ízletes, tehát igazán jó cupcake recept szükséges az elkészítéséhez, de ne rettenjünk el, mert képesek vagyunk megcsinálni! Ez egy a muffinhoz hasonló sütemény, amit vékony papírban vagy alumínium formában lehet megsütni és ahogy a normál tortáknál, ennél is felhasználható mindenféle díszítőelem, mint a cukormáz, tortadekoráció, krémbevonat vagy cukordíszek. Az alap cupcake recept ugyanazokat a hozzávalókat tartalmazza, mint a torták, vagyis vaj, cukor, tojás és liszt, ezen kívül pedig majdnem minden piskóta recept felhasználható ezen finomság elkészítéséhez.

A krém benne tulajdonképpen ízesített, színezett vajkrém, ami feldobja az ízét, főleg, ha vajjal és nem margarinnal készítjük. Mivel a cupcake recept alapján készített csemege mérete kisebb, mint egy normál tortának, ezért hatékonyabb a hőfelvétele és előbb megsül. Tetejére tehetünk bármiféle tortadekorációs elemeket, de meg lehet tölteni krémmel vagy pudinggal is. Az egyedien, különlegesen dekorált mini tortácskákat akár alkalmakra is fel lehet szolgálni, mert amellett, hogy mutatós, nagyon finom is.