Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Milyen szerepet tölt be a napelem akkumulátor? - Csapnivaló
Vásárlás

Milyen szerepet tölt be a napelem akkumulátor?

napelem akkumulátornapelem akkumulátor

A rendszer egyik legfontosabb komponense. A napelem akkumulátor alapvető feladata az energia gyűjtése és elraktározása. Ennek a dolognak köszönhetően, az energiaellátás folyamatos lesz, vagyis nem történhet meg az a kellemetlenség, hogy áram nélkül marad az ingatlan. Általában olyan helyekre telepítik, ahol a közüzemi elektromos hálózat nincs jelen. A kiválasztása során olyan tényezőket kell szem előtt tartani, mint a hatékonyság, a kapacitás, az élettartam és az ár-érték arány.

Az egyik leginkább közkedveltebb napelem akkumulátor az AGM. A zárt rendszerének hála, szivárgás- és kiömlésbiztos, emiatt a telepítése a szűkebb helyeken sem problémás. Olyan pozitívumok szólnak mellette, mint a csekély karbantartási igény és a gyorsabb feltöltődés. Mélyciklusú igénybevételre lett tervezve, ami röviden azt jelenti, hogy többször lemeríthető és újratölthető, közben a kapacitása sem romlik. A napelem akkumulátor élettartama típus és összetétel szerint változó. A lítium-ionos változat akár 10-15 éven keresztül is jó szolgálatot tehet. A rendszer telepítésekor minden apró részletre figyelmet kell fordítani. A napelem tartószerkezet kiválasztása kiemelt fontosságú, ugyanis nem mindegy, hogy miből készül. Az anyagát illetően elengedhetetlen, hogy rozsdamentes legyen, ezen kívül olyan elemeket tartalmazzon, amelyekben a hő nem tesz kárt. Lényeges, hogy ellenálljon az időjárás változó viszontagságainak, vagyis az erős széllökéseknek, a hónak és az esőnek. Kétféle verziója létezik, ami a fix, illetve a dönthető.

Egyébként az sem mindegy, hogy a napelem tartószerkezet hová kerül. A telepítése lehetőleg olyan helyen történjen, ahol nem vetődik folyamatosan árnyék a panelekre! Ez azért is fontos szempont, mert így nem adódhatnak kellemetlenségek. A minőségi termékről tudni kell, hogy több évtizeden keresztül megőrzi eredeti kinézetét. Ez nem mondható el egy olcsóbb darabról. A napelem tartószerkezet és a panelek kiválasztását érdemes szakemberre bízni, aki mindent lépésről-lépésre megtervez. Ebben az esetben Önnek semmivel sem kell foglalkoznia.