Vásárlás

Ablak beépítés télen-nyáron

ablak beépítésAblak beépítés

A nyílászárók telepítésére a legjobb időszak természetesen akkor van, amikor a levegő hőmérséklete nem alacsonyabb, mint 0 fok. Ha speciális építőanyagokat és néhány kiegészítő telepítési szabályt alkalmazunk az alacsonyabb hőmérsékleten, az ablak beépítés akár -10 fokig is biztonságosan kivitelezhető. -15 fok alatti hőmérsékleten egyes anyagok már elveszítik a hatásukat, abbahagyják a szükséges méretre való tágulást. Ezért, ha Önnek az ablak beépítést télen szükséges megoldania, akkor ezt célszerű -10 és annál magasabb hőmérsékleten megtennie.

A telepítési munkálatok megkezdése előtt, először elő kell készíteni az ablaknyílást. Le kell szerelni a régi nyílászárókat és el kell távolítani az építési hulladékot. A szétszerelés előtt feltétlenül ellenőrizni kell az új termék méreteit, nehogy problémába ütközzön, amikor a régi ablakkeretet már leszerelték és az új nem illeszkedik a helyére. A poliuretán hab kiváló szigetelőanyag az ablak beépítés során, de a napsugarak elpusztítják.

Ezért javasolt a hab rész burkolata. A magyar lakosok körében egyre nagyobb az igény a hatékony hő megőrzésére és a ház külsejének vonzó megjelenésére. A gyártók ehhez kiváló minőségű műanyag ablak és ajtó modelleket kínálnak. Ezeket úgy kell kiválasztani, hogy figyelembe vesszük a helyiség típusát és az éghajlat jellemzőket. Az ár preferenciák természetesen szintén jelentős szerepet játszanak. A műanyag ablakok még sokáig a népszerűségük csúcsán maradnak, annak ellenére, hogy folyamatosan jelennek meg a piacon az új, csúcstechnológiás anyagok.

Ezek a szerkezetek nem deformálódnak, nem égnek és nem félnek a nedvességtől, ellentétben a fából készült termékekkel. Ha összehasonlítjuk a műanyagot és az alumíniumot, akkor az előbbi kiváló hőszigetelése jelentős előnyt jelent. Korábban sokat hallhattunk arról, hogy ez az anyag mérgező. A modern európai gyártók korszerű technológiák alkalmazása által azonban teljesen kivonták a káros adalékanyagokat és a nehézfémeket a gyártási folyamatból. A műanyag ablak megfizethető ára pedig továbbra is megdönthetetlen érvként szolgál a termék mellett.