Szolgáltatások

A life coaching mutatja a helyes utat

life coachinglife coaching

Az emberi kapcsolatok rendkívül fontosak, hiszen a jó barátság és a boldog párkapcsolat teszi teljessé az életet. A life coaching akkor ajánlott, ha nehéz élethelyzetben van, nem tud megoldani egyedül egy adott problémát, esetleg könnyebben szeretne alkalmazkodni a változásokhoz. Ezeken kívül segítségére lesz az önfejlesztésben és az önértékelés javításában.

Ennek az úgynevezett támogató munkának az elméleti alapjait az 1970-es években hozta nyilvánosságra Tim Gallwey, aki teniszszakértő volt. A life coaching abban is segítséget nyújt, hogy az ügyfél megtervezze a jövőjét. Arra ösztönzi, hogy mozgósítsa a rejtett erőforrásait és higgyen a saját képességeiben.

A pszichoterápiával ellentétben, nem a múltban keresik a választ az adott problémákra, hanem inkább a jövőre koncentrálnak. A szakértő nem mondja meg konkrétan az ügyfélnek mit kell tennie, hanem engedi, hogy magától felismerje, vagyis rátaláljon a legmegfelelőbb útra és módszerre. A life coaching célirányos kérdésekkel vezeti rá a helyes megoldásra.