Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
A kerti konyha építése: hogyan kerülhető el a repedés? - Csapnivaló
Szolgáltatások

A kerti konyha építése: hogyan kerülhető el a repedés?

Kerti konyha építése
Kerti konyha építése
Kerti konyha építése

Legtöbben azért döntenek az ingatlanvásárlást tekintve ház mellett, mert tudják, a kertben helyet kaphat a medence és a kemence is. Az utóbbi eszköz mindenképp remekül jön majd a sütögetéshez, ezért egyértelműen kijelenthető, a kerti konyha építése erre a tartozékra irányul majd a leginkább. Itt mindig fontos kiválasztani a profi alapanyagokat és megteremteni a stabil, tartós alapot. Ellenkező esetben megfigyelhető, hogy alig egy év után az repedezni kezd, és meg is süllyedhet, ami önmagában is roppant bosszantó.

Az alap mellett pedig igen fontos szerep jut a tűztér alatti résznek is, ahol körülbelül 40 cm vastagságban helyet kell hagyni a sűrű és apró üvegtörmeléknek. A biztos siker érdekében a szakemberek itt kvarchomokot is hozzáadnak az üveghez. Erre aztán majd rákerül a tűztér lapja, ami megfelelő körülmények között pontosan ugyanaz az agyagkötéssel helyben egységessé égetett régi agyagtégla, mint amiből a belső fal is épült. A kerti konyha építése tökéletes módon ezen megoldások nélkül nem is mehetne végbe.

Természetesen, a kerti konyha építése ezen lépésénél azt is tudni kell, a kapott lapot később tanácsos vékonyabbra és simára csiszolni annak érdekében, hogy az épp sütött étel, legyen az kenyér, pizza vagy hús, gondmentesen csúszhasson a ki- és berakáskor. Ennek előnyét illetően azt is érdemes kiemelni, hogy a nehezebb tepsiket is, amikben rengeteg hús van, könnyebben lehet majd mozgatni. Amikor kültéri kemencéről van szó, akkor a szakemberek egyetértenek abban, hogy tanácsos a dupla falú mellett dönteni.

Ez nem csak a hőtartás és a hőgörbe miatt bizonyul igen lényegesnek, hanem azért is, mert például ezáltal a jól felfűtött elemeket nem tudja megrepeszteni a hirtelen érkező eső, ami a hidegebb jelleg miatt az egyfalúakat tönkre is teheti. A kerti konyha építése tehát megköveteli a dupla fallal rendelkező kialakítást, egyes modellek még arra is képesek, és ez egy büszkeségnek is tekinthető, hogy azokon az 5 óra fűtés után sem olvad meg a hó. Ez azért nem megy végbe, mert a tűztér fölött egy méternél is magasabb kvarc hőzáró, hőtároló és visszasugárzó réteg jön létre.