Webáruház

Vitathatatlan az abszint különlegessége

abszintabszint

Nevesebb események megünneplésekor gyakran kerül elő valamilyen alkoholos nedű. Az abszint egy izgalmas ital, amihez az évek során számtalan legenda és misztikus kép kapcsolódott. Az egykor tiltott és félreértelmezett abszint mára egy különleges koktél alapanyagává vált, amelyet sokan szeretnek szerte a világon. Eredete a 18. századra nyúlik vissza, amikor Pierre Ordinaire, egy francia orvos Svájcban, gyógyszerként alkotta meg az italt.

Az abszint fő összetevői között szerepelnek a fűszernövények, mint például az ánizs és az édeskömény, amelyeknek erős aromájuk van. Az abszint különlegességét azonban a keserű üröm nevű növényből készített kivonat adja, ami a thujone nevű vegyület miatt vált híressé és népszerűvé.

A thujone a keserű ürömben természetesen előforduló vegyület, amelynek a fogyasztása nagyobb mennyiségben hallucinogén hatásokat is kiválthat. Ezen hatások miatt a szeszes ital az 19. század közepétől kezdve sok országban tiltott drognak számított. A híres francia költő, Paul Verlaine és más művészek is az abszint fogyasztásától ihlették meg műveiket.