Szolgáltatások

Új távlatokat nyitnak az energiamonitoring megoldások

energiamonitoring megoldásokEnergiamonitoring megoldások

A nem is olyan régen még klímahisztériának nevezett jelenségről ma már jóformán teljesen bebizonyosodott, hogy komoly valóság. Természetesen a mai napig vannak olyan országok, vezetők, akik képetlenek ezt elfogadni még akkor is, amikor egy hurrikán erejű vihar, ami addig egyáltalán nem volt gyakori az adott földrészen, jelentős károkat okoz. A szakhatóságok ugyanakkor felfigyeltek a problémára és különféle jogszabályokkal igyekeznek cselekedni, az almérő rendelet pedig pontosan ilyen.

Ez a kötelezettség egy nagyobb rendszer részét képezi, de önmagában szintén hatékony lehetőségeket rejt. A lényeg ugyanis, a problémák felgöngyölítése és bizonyos szintű kezelése az energiamonitoring megoldások révén. A felhelyezett mérőeszközök lehetőséget adnak arra, hogy jóval pontosabb adatokat gyűjtsünk egy gyártási folyamatról, így azonnal kitűnnek a hibás pontok és a fejlesztésük révén fokozható a teljesítmény, csökkenthető a kiadás és nem utolsósorban a környezeti terhelése, miközben nő a bevétel.

Az energiamonitoring tehát megtérülő befektetés, amire megéri fokozottan odafigyelni és költeni. A szabályokat betartani amúgy is kötelező, mert annak hiányában gyorsan büntetések vagy végleges bezárással nézhetünk szembe vezetőként. Az almérő rendelet magába foglalja, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni, melyek azok a lényeges pontok, ahová elengedhetetlen a jelzőegységeket kihelyezni. Rengeteg hasznos tanácsot találunk a getenergy.hu weboldalon, valamint konkrét kivitelezésre is sor kerülhet a felület munkatársai révén.

Az almérő jogszabály kiterjed arra, hogy adott időközönként részletes jelentést, úgynevezett riportokat kell küldeni a kapott eredményekről, így mindenképpen szembe kell néznünk bizonyos következményekkel, amelyek csak rajtunk múlnak. A megfelelő intézkedések révén elérhetjük az esetlegesen pazarló folyamtok optimalizálását. Az 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet megfelelő módon történő betartása teljesen új fejezetet nyithat a vállalkozásunk történetében. Tanuljunk meg arra úgy tekinteni, mint lehetőségre és ne valami nehézséget jelentő tényezőre, amivel folyamatosan küzdeni kell.