Vásárlás

Többféle szalonna kapható

szalonnaSzalonna

Létezik egy ősi finomság a magyar konyhában, aminek a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait nem lehet elvitatni. Teljesen egyszerű étel a szalonna, amit a tradicionális magyar háztartásokban rendkívül sokféleképpen készítenek el. Voltaképpen több fajtáját ismerjük, hiszen a nagyszüleink kamrája szinte soha nem volt híján ennek az ínyencségnek. Létezik sós, füstölt, abált, amiket házilag is rendkívül finoman el lehet készíteni. A sós szalonna nagyon finom télen lilahagymával, savanyú uborkával fogyasztva, az abált változat pedig a kellemesen fokhagymás, paprikás ízével varázsol el bennünket.

A nagy öregek titka pedig a füstölés volt, amit szintén igen sokféle módon végeztek, vagyis más-más fával. Az sem volt mindegy, hogy hány hétig állt a zsiradék a sóban füstölés előtt, a legtöbben 3-4 hétig tartották. Ma sincs finomabb reggeli a szalonna zsírjában sült tojásrántottánál, amit lehetőség szerint házilag készített savanyú káposztával fogyasszunk. Már az illatától is összefut az ember szájában a nyál.

Nos, aki valóban házi jellegű ínyencségre vágyik, annak azt tanácsoljuk, hogy keresse fel a kolbaszaruhaz.hu internetes boltot, aminek termékpalettáján sokféle szalonna és egyéb finomságok kaptak helyet. Kapható itt mangalica szalonna, ami sokak kedvence, hiszen csodálatos ízt ad például a túrós csuszának, de nyárson sütve is elvarázsol az illatával és ízével egyaránt. Hagyományosan tartott és feldolgozott mangalicából lett előállítva, már a fotója alapján is megéhezünk, beleharapnánk.

Kirándulásokon, hétvégi baráti összejövetelek alkalmával a szalonnasütés remek vacsorát biztosít, amihez ez a fajta finomság kitűnő választás. Aztán ott van még a kínálatban az országszerte ismert kolozsvári szalonna is, ami hagyományos recept alapján, házi füstöléssel készül. Méltán népszerű a Knyihár-féle csemege. Ha Ön valami különleges finomságra vágyik, akkor ezt feltétlenül kóstolja meg! Elképesztően ízletesek a webáruházból megvásárolható kézműves termékek. Itt igazán jó és ízletes szalonna kapható!