Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Szennyvízszivattyúval is lehet öntözni - Csapnivaló
Szolgáltatások

Szennyvízszivattyúval is lehet öntözni

Szennyvízszivattyú
Szennyvízszivattyú
Szennyvízszivattyú

A kert öntözését sokféleképpen meg lehet oldani, de a hálózati víz használata a legköltségesebb megoldás. Vödörrel hordani a vizet lehet ugyan 1-2 ágyásra, de ez már idejét múlt megoldás. Pumpálni kell a vizet, mondja a sok szakértő, de szennyvízszivattyú használatát tanácsolni aligha fogják. Pedig van, amikor az a legjobb megoldás, hiába jellemző rájuk az alacsony nyomás. Természetesen a szórófejes öntözésről le is kell tenni ebben az esetben, ugyanis nincs elég nyomás, még a vastag csövek végén sem.

Amikor valaki szennyvízszivattyút választ, akkor a víz tartalmaz szilád szennyeződéseket és nem tartja célszerűnek a szűrést, az állandó szűrőtisztítást. Tegyük fel, hogy van egy kacsaúsztató a kertben, 1-2 köbméter vízben vidáman fürödnek a kacsák, de cserélni kell a vizet időnként. Ekkor egy hátrahúzott, nyitott lapátos szennyvízszivattyú alkalmazása ajánlott, ami 10-15 perc alatt kiüríti azt. Ennek az állott víznek megfelelő a hőmérséklete, közvetlenül a gyökerekhez kijuttatva pedig táplálja a növényeket.