Webáruház

Sok minden bevethető a székrekedés ellen gyorsan

Székrekedés ellen gyorsan
Székrekedés ellen gyorsan
Székrekedés ellen gyorsan

Érdekes a kávé kettős hatása az emésztőrendszerre, hiszen egyeseknél a reggeli fekete, vagyis a benne levő koffein hozzájárul az emésztés beindulásához. Mások a vízhajtó hatást tapasztalják erősebbnek. Mindkét esetben a folyadékveszteség fokozhatja a szorulásos panaszokat, tehát a székrekedés ellen gyorsan a kávé fogyasztása nem fog hatni, mert ha kellő folyadékfogyasztás nincs mellette, csak negatív hatása lesz a kúrának.

A lenmag fogyasztása, a lenmagolaj síkosító hatása régóta ismert a népi gyógyászatban. Ha tudományosan nem is fogalmazták meg, hogy a lenmagolaj bevonja a székletet és a bélrendszer falát is, de megfigyelték, hogy fogyasztásával könnyebbé válik a székletürítés, fokozódik a bélmozgás. Narancslébe keverve, a lenmagolaj székrekedés ellen gyorsan ható, rostokban gazdag ivólé készíthető.

Az aloe vera gyógyhatása is bevethető szorulás esetén, nemcsak a bőrre kenve lehet alkalmazni. A növény kipréselt levét gyümölcslébe keverve lehet elfogyasztani, ezzel serkenthető az emésztés, enyhítő hatással van a gyomorra. Tehát, amikor szorulás kínoz valakit, nem kell azonnal a székrekedés ellen gyorsan ható kémiai hashajtókhoz nyúlni, érdemesebb az emésztést természetes úton helyrehozni.

Tudatosan figyelni kell a táplálkozásra, lehetőség szerint minél több rostban gazdag élelmiszereket fogyasztani, sok-sok folyadékkal. Ugyanis a táplálék biológiailag hasznosítható része kioldódik az emésztőnedvek hatására, míg az emészthetetlen rostanyagok felszívják a folyadékot és megduzzadnak a bélben. Ezáltal könnyebb lesz a táplálék áthaladása az emésztőrendszeren és a székrekedés ellen gyorsan, eredményesen lehet védekezni.

A teljes testet megmozgató séta, futás, úszás vagy bármilyen sport része kell legyen a mindennapi rutinnak, ugyanis a mozgás olyan a beleknek, mint egy masszázs, így segíti annak perisztaltikáját. Ez is bevethető a székrekedés ellen gyorsan, hiszen a távozó bélsárból nem tudnak a méreganyagok visszaszívódni a szervezetbe. Az étrend helyes megválasztása és sport mellett, a has körkörös masszírozása is serkenti a belek mozgását.