Vásárlás

Rattan hatású virágtartó, mint elegáns díszítőelem

rattan hatású virágtartóRattan hatású virágtartó

Vannak tárgyak, amelyek beltéri és kültéri dekorálásnál is bátran bevethetőek. A rattan hatású virágtartó elegáns díszítőeleme a háznak és a kertnek, emellett pedig igen strapabíró. A rattan a görög nád szóból ered és olyan bútorokat értünk a megnevezés alatt, amelyek egy erős kúszónövényből lettek megfonva.

Ma már gyakori a polirattan előállítása, ami a valódi szár helyett, műanyagból építkezik. Ennek köszönhetően, a bútorok olcsóbbak és strapabíróbbak lettek. A rattan hatású virágtartó a természetes fonást juttatja az ember eszébe, ezáltal kiemelik a belehelyezett virágok szépségét. Előnye, hogy a lakásban is megállja a helyét, mert tehetjük a sarokba vagy egy nekünk tetsző polcra, de akár az asztalra is egy hozzáillő alátéttel.

Amennyiben van erkélyünk és szeretnénk feldobni kicsit a szomszédságot, létrehozhatunk egy hosszú virágsort a rattan hatású virágtartókból. Ha egymáshoz közel helyezzük el, akkor a locsolás is gyorsabb lesz és kívülről előbb meg fogják csodálni. Persze dönthetünk úgy is, hogy a kertbe kerülnek, ilyen hely lehet hozzá a terasz vagy valamilyen lebetonozott rész, ami szinte hangosan kéri egy növény elhelyezését.

Házi készítésű vagy boltban megvásárolt makraméval fel is akaszthatjuk, így a fehér fonál és a fekete műanyag, rattan hatású virágtartó együttesen is szép párt alkotnak. A jó minőségnek hála, bátran kitehetjük a napsütésbe és az esőbe is, már amennyire a beleültetett virág bírja, hiszen a tartó nem fog megkopni sem az UV sugarak, sem a heves esőzések miatt. Ha megfelelő nagyságút választunk, akkor még a széltől sem kell túlságosan tartani, de tehetjük épület mellé is.

Print Friendly, PDF & Email