Webáruház

Nedvességtűrő XPS szigetelés lábazathoz

XPS szigetelésXPS szigetelés

A hőszigetelőanyagok egyre változatosabb felhozatala miatt, a tapasztalatlanabb vásárló elbizonytalanodhat a különféle elnevezések és rövidítések hallatán. Mivel a polisztirol lap az egyik legkézenfekvőbb homlokzati hőszigetelő, ezért gyakran felmerülő kérdés az XPS hőszigetelés vagy inkább az EPS a jobb. De mit takar ez a két rövidítés? Az utóbbi a formahabosított változatot jelenti, míg az XPS szigetelés az extrudált polisztirol lapokkal történik. Ha ez eddig világos, akkor már csak az nem tiszta, hogy miért kell ez is, meg az is? Miért nem jó ugyanaz a típus az egész ház beborítására?

Tulajdonképpen egyetlen fajtával is megoldható a teljes hőszigetelés, viszont az nem lesz olyan hatékony, mintha szakszerűen különbséget tennénk a típusok között a felhasználást illetően. A talajjal való érintkezés miatt, például a lábazatok esetében az XPS szigetelés ajánlott, mivel ezek ellenállnak a nedvességnek és nagymértékben terhelhetőek. Ezek általában a színes lapokról felismerhető. Az EPS fehér polisztirol lapokat ezzel szemben a ház falán érdemes elhelyezni, ahol nem érintkezik közvetlenül a talajjal. Az EPS lapok a nyílt cellaszerkezetük miatt alkalmatlanok a nedvességnek kitett helyeken, ilyen lehet a pince.

A honlap, ahonnan bármi beszerezhető

Hogyha sikerült tisztázni magunkban a fogalmakat, akkor indulhat a böngészés. A honlap úgy lett kialakítva, hogy könnyű navigálást tegyen lehetővé. A számos kategóriának és a szűrési lehetőségnek köszönhetően, pillanatok alatt megtalálhatjuk azokat az építőanyagokat, amelyekből rendelni szeretnénk.

Az internet világában már teljesen megszokott dolog, hogy a lakásfelújításhoz szükséges eszközök és anyagok online rendelés révén is beszerezhetőek, csak úgy, mint bármi más. A honlap használatával időt és energiát takaríthatunk meg, hiszen egy nagyobb tétel esetén nem kell vesződni a szállítás nehézségeivel, ami már a megfelelő jármű keresgélésével szokott kezdődni. A kedvenc karosszékünkből böngészhetjük a honlapot és kényelmesen válogathatunk a különféle termékek között.