Webáruház

Munkácsy ecset, mint alkotótárs

Munkácsy ecsetMunkácsy ecset

A művészi önkifejezés egyik csodás módja a festés. Fontos a festék, a vászon és az ecset minősége, illetve megfeleljenek a választott technikának. Az ecset kulcsszereplő. A Munkácsy ecset kínálatában minőségi termékekre lelhet. Mitől függ egy ecset minősége? A kötési módjától és a felhasznált szőrszálak minőségétől.

Az állati szőrből készült Munkácsy ecseteket a szőr többszöri átrostálása után rögzítik a szárakhoz. A leggyakoribb a disznósörte, de népszerű a mókus, menyét, vidra és görényszőr is. Napjainkban közkedveltek a szintetikus szőrből készült ecsetek is. Tartósak, rugalmasak, akrilhoz kitűnőek, de vannak tulajdonságok, amelyekben meg sem közelíti a természetes szőrből készült változatokat.

Például a nedvességtartásban, másképp állnak össze és az nagyban befolyásolja a technikát. A Munkácsy ecsetek között megtalálhat olajfestéshez alkalmas lapos, félhosszú disznósörte, illetve hegyes nyersecseteket is. Tisztítsa és tárolja odafigyeléssel, mert egy jó minőségű darab évekig az alkotótársa lehet.