Szolgáltatások

Mire van szüksége a szobanövénynek?

szobanövényszobanövény

A lakásba érdemes becsempészni egy keveset a természetből. Ezt többféle módon érhetjük el, de a leggyakoribb megoldás erre a célra, a szobanövény beszerzése. Mielőtt belevágnánk ebbe és elkezdenénk gondolkodás nélkül vásárolni mindenféle fajtát, megéri kicsit alaposabban utána olvasni a virágok igényeinek. Amennyiben ezt elfelejtjük vagy szándékosan elhanyagoljuk, akkor gyorsan azzal a kellemetlen következménnyel fogunk találkozni, hogy a kezdetekben csodás pompával rendelkező szobanövény, lassan de biztosan elsárgul, majd elpusztul végleg. Ennek általában sok oka lehet. Néha bizonyos betegségek támadják meg a leveleket, de a legtöbb esetben a helytelen tartási következménye a hanyatlás. Mikre kell figyelemmel lenni?

Ezen tényezők közül kulcsfontosságú a megfelelő mennyiségű víz, elég magas hőmérséklet, páratartalom, valamint a fénymennyiség és a táptalaj. Amennyiben ezek közül csak valamelyik is eltérő paraméterrel bír az optimális értéktől, a szobanövény első lépésben jelzi, majd pedig sorvadni kezd. Itt szintén két lehetséges út van a pusztulás felé.

Az egyik, hogy például a fény vagy nedvesség hiánya miatt közvetlenül hal el, esetleg a legyengültség következtében megtámadják olyan kórokozók, amelyekkel szemben képtelen védekezni. Érdemes tehát kicsit művelni magunkat a szobanövény élettanából, mert csak így érhető el, hogy az valóban dísze legyen az otthonunknak és ellássa a fontos feladatát, ami a csodás látvány mellett, olykor gyakorlati jelentőséggel is bír, amilyen például a légtisztítás. További hasznos tanácsokért a témában keressük fel az otthonszuletik.hu webfelületet!