Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Mire képes a napelem? - Csapnivaló
Szolgáltatások

Mire képes a napelem?

napelemNapelem

Amikor bekapcsoljuk a televíziót, számítógépet, mikrohullámú sütőt vagy felkapcsoljuk a villanyt, akkor elektromos áramot használunk fel, amiért olykor igen borsos összegeket szoktunk fizetni. Ha úgy véljük, hogy ez lehetne másképp is, akkor bátran a kezünkbe vehetjük a dolgokat. A kellő mennyiséget mi magunk is megtermelhetjük napelem panelek használatával.

Hogyan történik ez? Az elvi háttér azon alapszik, hogy a napsugárzásból származó fotonok egy félvezető rendszerbe csapódva kimozdítják a szabad elektronokat, majd megindítják az áramtermelést. Az így létrejött egyenfeszültséget még át kell alakítani egy konverter bekötésével váltóárammá, amit a különféle eszközök hasznosítani tudnak.

A napelem hatásfoka sok mindentől függhet, kezdve a gyártásnál felhasznált anyagoktól, egészen az optimális elhelyezésig. A jelenleg megvásárolható termékek körülbelül 20 %-os kapacitással működnek. Több napelem összekapcsolásával olyan komplex rendszer építhető fel, ami évtizedeken át végzi a feladatát. Néhány adat ismeretében és kellő számítások elvégzése után kikalkulálható, hogy hány darab napelem szükségeltetik az otthonunk ellátásához.

Természetesen ilyenkor vegyük figyelembe, hogy a jövőben még történhet olyan újabb eszközök beszerzése, ami megnöveli az energia utáni igényünket. Mennyibe kerül egy napelem? Ez sokban függ attól, hogy merre vásároljuk meg. Ha már belevágunk a telepítésre, akkor adjunk a minőségre! A napelemek-napkollektorok.hu felületen rengeteg hasznos információt találunk, közöttük a lényegi árakra vonatkozókat is. Amennyiben a lehetőség adott, hogy a kezünkbe vegyük az igényeink kielégítésének kulcsát, akkor ne habozzunk azt megtenni.