Élnek közöttünk olyan ügyes kezű háziasszonyok, akik mennyei ízű süteményekkel kényeztetik szeretett családtagjaikat, méghozzá heti rendszerességgel. Ezek a hölgyek biztosan ismerik a tökéletes sajttorta receptjét is, illetve gyakran fel is használják azt. Egy krémes, kekszes rétegen nyugvó, rendkívül sokoldalú finomság, ami nem sokáig marad az asztalon, miután felszolgálták a családnak, barátoknak.
Persze, mindenkinek más a tökéletes sajttorta, vannak, akik a gyümölcsöst, mások a karamellás, a fűszeres vagy egyéb ízesítésű változatot részesítik előnyben. De az is sokszor megtörténik, hogy a család cukrásza mindig más ízesítéssel készíti ezt az ínyencséget, mert mindenhogyan különleges.
Egy alap sajttorta receptre mindig szükség van, illetve jó ismernünk azokat a technikákat is, amelyeknek segítségével legalább cukrászdai minőségű végeredményt érhetünk el. A tökéletes sajttorta receptjét megtaláljuk különféle internetes weboldalakon is, ha esetleg nem szerepelne a nagymamától örökölt receptes füzetben.
Némileg trükkös a sajttorta sütése
Amint megvan a hibátlan recept és a hozzávaló alapanyagok, elkezdhetjük a sajttorta előkészítését, hogy minél hamarabb lakmározhassunk belőle egy jót. De vigyázat, a sajttorta sütése könnyen elrontható, ennek elkerülése érdekében igyekezzünk a recept minden lépését pontosan követni!
Amikor összeállítottuk, és tortaformába helyezzük a masszát, azt egy magas falú edénybe szükséges tennünk, amit annyi forró vízzel töltünk fel, hogy félig ellepje a tortaformát. Ezt követően 150 fokon sütjük 40-45 percen keresztül, de akkor se ijedjünk meg, ha azt látjuk, hogy a torta közepe még szinte remeg.
Tulajdonképpen egyszerű a sajttorta sütése, ha ismerjük az ehhez szükséges fortélyokat. Ezekről minden információt megtalálunk a receptek.at weblapon. Ugyancsak innen tudhatjuk meg, hogy amikor készen van a tortánk, kikapcsolhatjuk a sütőt, de a tortát ne vegyük ki, hanem nyissuk ki a sütő ajtaját, és úgy hagyjuk hűlni nagyjából negyed óráig. Ily módon a sajttorta sütése teljes sikerrel történik meg.