Szolgáltatások

Milyen kapcsolat van a szaldó elszámolás és a napelemrendszerek között?

szaldó elszámolásSzaldó elszámolás

A napelemrendszer telepítéséből kizárólag profitálhatunk. Ennek több szintje is ismeretes, a szaldó elszámolás pedig egy ezek közül. De mit is takar egészen pontosan ez az idegenül csengő kifejezés és miért fontos, hogy a leendő napelem tulajdonosai pontosan tisztában legyenek a szaldózás sajátosságaival? A szaldó olasz eredetű szó, magyarul egyenleget jelent.

Jelen esetben, a napelemrendszer vonatkozásában ezt az egyenleget az áramszolgáltatóval kell rendezzük és lényegében a megtermelt és elfogyasztott energia különbözetét jelenti. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, az éves szinten megtermelt energia nagyobb mennyiséget takar, mint amit az adott ingatlanok igényelnek.

A különbözet azonban nem vész el, ideiglenesen az áramszolgáltatóhoz kerül. A szaldó elszámolás keretén belül, ennek az energia-egyenlegnek a konkretizálása válik aktuálissá. A szolárrendszer felhasználójának szempontjából, ez egy igencsak kellemes tevékenység, amiből sokat lehet profitálni. A szaldó elszámolásszükségessé teszi a speciális mérőóra telepítését.