csütörtök, január 21, 2021
Vásárlás

Milyen a jó csemperagasztó?

csemperagasztóCsemperagasztó

Az elmúlt néhány évtizedben igen komoly kultúrája alakult ki a különféle burkolóelemeknek. Mára teljesen evidensé vált, hogy ahol olykor nedves körülmények uralkodnak, amilyen lehet a fürdő vagy a konyha, esetleg terasz, oda csempe kerül, a lakás többi belső részének aljzatára pedig laminált vagy vinyl padló. Amíg ez utóbbiak esetében gyakran eltekinthetünk a rögzítéses eljárástól, addig a csemperagasztó sohasem nélkülözhető elem.

A hidegburkolatot ugyanis lehetetlen összepattintani, így megfelelő komponensbe kell ágyazni. Itt jönnek a problémák, ha teljesen laikusak vagyunk. Megéri kikérni a szakértő tanácsát vagy alaposan utána olvasni a témának, különben könnyedén problémákba ütközhetünk.

Szerencsére már kapható olyan jelleggel bíró csemperagasztó, ami minden körülmények között jól teljesít. Általában alapkérdés, hogy kinti vagy benti kivitelre van szükség? Miért fontos ez? Azért, mert a szabadban érthető módon más körülmények uralkodnak. Elég csak a téli fagyokra gondolni és a rendszeres csapadéknak kitett helyekre.

Ha ezen részekre gyenge csemperagasztó kerül, akkor gyorsan arra lehetünk figyelmesek, hogy a járólapok elkezdenek kopogni a lábunk alatt, ami azt jelzi, hogy elváltak a ragasztástól és hamarosan már repedezni, törni fognak a terhelés hatására. Ezzel szemben, a flexibilis csemperagasztó gondoskodik arról, hogy ez ne fordulhasson elő. Mindazonáltal nem feledkezhetünk meg a helyes munkamenet betartásáról sem! Ennek legalább annyira komoly jelentősége van, mint a csemperagasztó célirányos beszerzésének.