Egészség

Mikor kell fogyasztani l-karnitint?

A fontos l-karnitinA fontos l-karnitin

Sok munkába kerül, mire elérjük a szerintünk legideálisabb alakot. Ennek elérésében és megtartásában segíthetnek bennünket különböző termékek. Egy feltételesen esszenciális aminosav az l-karnitin, amit a testünk kismértékben képes előállítani és ahhoz, hogy a pozitív hatásaihoz hozzájussunk, külső forrásból kell fedezni az ajánlott napi mennyiséget.

Persze ez a mennyiség függ a kitűzött céloktól. Az alakformálók körében az l-karnitin leginkább a zsírok szállításában való szerepéért népszerű, de ezen kívül nagyon sok pozitív élettani hatása is ismert. Például a benne fellelhető króm a makro-tápanyagok normál anyagcseréjében vesz részt, valamint az optimális vércukorszint fenntartásához is hozzájárul. Folyékony és kapszula formájában is megvásárolható az l-karnitin a nutriversum.com webáruházból, ráadásul igazán korrekt, reális áron. Ez a magas színvonalú készítmény ajánlott azoknak, akik diétáznak, koffeinmentes edzés előtti energizálót szeretnének és akik el akarják kerülni vagy csökkenteni az izomlázat a kemény edzések után.

Az ajánlott fogyasztási módokról, a készítmény összetételéről minden megtudható a webáruház honlapján. Mindenképpen innen tanácsos beszerezni ezt a terméket, hiszen itt nagyon udvarias és gyors a kiszolgálás, mint ahogyan a házhozszállítás is hamar megtörténik. Érdemes kipróbálni az l-karnitint, ugyanis ez évtizedek óta az alakformálásban az egyik legnépszerűbb kiegészítő. Edzés előtt nagyjából félórával tanácsos elfogyasztani 1 kapszulát, illetve napközben az egyik főétkezés előtt még egyet. De a maximális hatékonyság elérése érdekében, a pihenőnapokon is ajánlott 1-2 kapszulát bevenni.