Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Miként rakjuk el a vetőburgonyát? - Csapnivaló
Vásárlás

Miként rakjuk el a vetőburgonyát?

Vetőburgonya
Vetőburgonya

A burgonyafélék családjába tartoznak a cserjék és a lágyszárúak. Számos fajtája Közép- és Dél Amerikában honos, mintegy 2500 ismeretes. Először kapával sorban haladva, majd később sorhúzót használva vetették a vetőburgonya különféle típusait. A vetés kétféle módon történhet: alul és felül. Az alulvetést először a 19. század előtt alkalmazták, amit puszta tarlón végeztek, amit azonnal beszántották.

A felülvetést viszont a 19. századtól egészen napjainkig előszeretettel alkalmazzák, mivel itt a szántott földbe helyezik. A vetőburgonya egyezik a kukoricafélék vetési módjával, amit már a 20. századtól kezdve barázda mentén alkalmaztak. A világon a negyedik helyen áll a fogyasztását illetően. Majdnem minden ember szereti, mivel nagyon sokféle remek étel készíthető belőle. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Sok rostot tartalmaz, biztosítja az egészséges emésztést és hamar telitettség érzetet ad. Heti 1-2 alkalommal érdemes fogyasztani a vitaminpótlás miatt is. A vetőburgonya ideális a gazdák számára.