Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Miért jeles alkalom a mai névnap? - Csapnivaló
Szolgáltatások

Miért jeles alkalom a mai névnap?

mai névnapMai névnap

Az állandóan rohanó világban mindenképpen jól jön, ha olykor kicsit hátradőlünk és átengedjük magunkat a lazításnak. Ehhez bátran kereshetünk bizonyos alkalmakat, amilyen lehet a mai névnap. Nem feltétlenül szükséges, hogy ez a miénk legyen, ugyanis a baráti vagy családi körünkben jó eséllyel találunk valakit, aki éppen a közeljövőben ünnepel. Gyakori, hogy ez egy valóban jeles alkalom, ami sok másikat felülmúl. Bizonyos esetekben még a születésnapnál is sokkal komolyabb jelentőséggel bír, hiszen úgymond köztudott információról van szó, így nincs szükség külön meghívásra ahhoz, hogy felkeltse ismerőseink figyelmét.

A mai névnap konkrétan megjelenik a naptárban, de az interneten szintén ellenőrizhető. Vannak olyan nemzetinek számító vagy éppen a néphagyományhoz szorosan kapcsolódó nevek, amelyekről szinte mindenki tudja, hogy pontosan melyik napon örvend köztiszteletnek. A mai névnap mögött sok minden húzódhat, ezért mindig az adott személytől függ, hogy mekkora tartalmat ad neki, de egy kedves üzenet vagy szóbeli köszöntés mindig elfér, amit nem érdemes kihagyni.

Mi húzódik meg az Andrea névnap mögött?

A saját nevünkről általában tudjuk, hogy milyen jelentőséggel bír, vagy pontosan mikor kerül a naptári dátumok között előtérbe. Bár sokan vannak, akik nem tartják az eseményt, de ettől még az ismerősiekről megemlékeznek. Az Andrea névnap jelesen a tavaszhoz kötődik szorosan. Általában közel van a húsvéthoz, mert április 18 az, amikor figyelemben részesülnek az Andreák. Gyakran szokták mondani, hogy a név kötelez és sorsszerű, hogy kit miként neveznek el.

Az Andrea névnap több szempontból is erős jellemet mutat. Görög-latin eredetű és jelentése férfi, férfias. Tudható tehát, hogy azok a személyek, akik ezen megszólítást viselik erős jellemek. A csillagjegyekhez, bolygóállásokhoz szintén több szempontból köthető a megszólítás. Ha a születésnap szintén az évszakhoz kapcsolódik akkor egyértelműen érezhető a szoros kötődés. Az Andrea névnap mögött meghúzódó további érdekességeket sem kell félvállról venni, főleg akkor, ha magunkról vagy kedves ismerősükről akarunk egy pontosabb jellemképet. A mai-nevnap.hu oldalon kitágíthatjuk az ismeretinket.