Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Miért hasznos a magnézium-klorid? - Csapnivaló
Webáruház

Miért hasznos a magnézium-klorid?

magnézium-kloridmagnézium-klorid

A kémiai vegyület kapszula és tabletta formájában is beszerezhető, így a szedése kimondottan kényelmes. A magnézium-klorid számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítik a szervezet működését. Kiválóan alkalmas a vesefunkciók stimulálására, emellett hatékonyan távolítja el a különböző szervekben felgyülemlő savat. Remek regeneráló hatású, vagyis támogatja az izmok felépülését és a görcsök kialakulásának a megelőzését. A rendszeres fogyasztása sportolóknak kifejezetten ajánlott.

Mellette szól az is, hogy csökkenti a magas LDL-koleszterin szintet, sőt, a vér tisztításában is óriási szerepet játszik. A magnézium-klorid szedésével fenntartható a mentális egyensúly, leküzdhető a stressz, illetve a szorongás. Hozzájárul a csontok és a fogak egészségének a megőrzéséhez. Enyhe hashajtó hatású, ezáltal hasznos lehet székrekedés és puffadás ellen. Kiemelt fontosságú, hogy amennyiben az étrend nem tartalmaz megfelelő mennyiségű ásványi anyagot, akkor a pótlásáról gondoskodni kell! A magnézium-klorid táplálékkiegészítő erre a célra tökéletes. A közvetlen és a közvetett megismerő adottságok óriási mértékben befolyásolják azt, hogy mi alapján alakulnak az élethelyzetek. Már csecsemőkorban kezdetét veszi a kognitív képességek fejlődése, majd az idő múlásával folyamatosan fokozódik. A közvetlen megismerő készség az adott pillanatban zajló események feldolgozását teszi lehetővé. Ilyen például az észlelés, az érzékelés vagy a figyelem.

A közvetett folyamatok, ellentétben az előbbiekkel, nem a pillanatnyi, hanem a múltban és a jövőben játszó helyzetekre koncentrálódnak. Ezek a kognitív képességek az emlékezés, a képzelet, valamint a gondolkodás. A különböző tevékenységek és a játékok hozzájárulnak a kicsik agyi funkciójának a javulásához. Amennyiben szülőként azt veszi észre, hogy egy-egy megismerő készség nem a gyermek életkorának megfelelően funkcionál, akkor célszerű nevelőhöz vagy óvodapedagógushoz fordulni. A szakemberek a tapasztalataik alapján elmondják mit kell tenni ilyen helyzetben. A fiatalkori kognitív képességek kihatnak az időskori szellemi kapacitásra.