Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Miben található kálium? - Csapnivaló
Webáruház

Miben található kálium?

káliumkálium

Sokféle ásványi anyagra van szüksége a szervezetünknek a kiegyensúlyozott működéshez, egyesekről gyakran hallunk, olvasunk, míg másokról kevesebbet, de ez nem azt jelenti, hogy ne lennének fontosak. Például a kálium a harmadik legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetünkben, ami egyszerűen nélkülözhetetlen. Erre az anyagra szükség van ahhoz, hogy a szív-, agy-, vese- és izomsejtek megfelelő állapotban legyenek, egyéb fontos szervrendszerekkel. Hiánya, hasonlóan a magnéziumhiányhoz, izomgyengeséget és fáradtságot okoz.

Továbbá, a kálium hiánya a szervezetben eredményezhet más szimptómákat is, mint a kóros szívdobogás, vérszegénység, fejfájás, inaktív reflexek. Előfordulhat még magas vérnyomás, cukorbetegség, belekben jelentkező fájdalom is. Az avokádó, a banán és a kókuszvíz a kálium néhány legfontosabb forrása, de nagy százalékban tartalmazza ezt az ásványi anyagot az Ősi Magnézium Asztali só is. Figyelnünk kell az egészséges, változatos táplálkozásra, mert csak így fog tökéletesen működni a testünk.

Magnézium tartalmú élelmiszerek minden étkezéshez

Az optimálisan működő szervezetben megtalálható a megfelelő mennyiségű magnézium, ugyanis ez az anyag több száz biokémiai reakcióban vesz részt. Vannak olyan hasznos magnézium tartalmú élelmiszerek, amelyek szinte mindennap az asztalunkra kerülnek. Ezek közé soroljuk a zöldleveles zöldségeket és gyümölcsöket, mint a spenót, sóska, avokádó, a káposztafélék, bár utóbbiaknál vigyázni kell, hogy a lehető legkevesebb hőkezeléssel készüljenek.

Az olajos magvak szintén a magnézium tartalmú élelmiszerek közé tartoznak, ilyen a dió, mandula, földimogyoró, napraforgó-, tök-, fenyőmag, kesudió. Szervezetünket feltölthetjük magnéziummal a teljeskiőrlésű gabonafélék fogyasztása által is. A halakban és a hüvelyesekben is megtalálható ez az ásványi anyag, de extra forrásnak számít a jó minőségű étcsokoládé is. Egészségünk megtartásának szempontjából érdemes törekednünk arra, hogy mindennap kerüljenek az asztalunkra magnézium tartalmú élelmiszerek, ugyanakkor extra bevitellel is javíthatunk az életminőségünkön.