Webáruház

A mélysugárzó lámpa fényereje összpontosítható

Mennyezeti LED panelek
Mennyezeti LED panelek

Elérhetővé vált egy olyan fénytechnológia, ami minden szempontból hatékonyabb, ugyanakkor energiatakarékosabb is, mint az elődjei. Leváltja a régi fénycsöveket, izzókat, reflektorokat is. A mélysugárzó lámpa például a fénycsöves megoldásokat fogja elfeledtetni velünk. Költséghatékonyabb és sokkal kisebb az energiaigénye, ráadásul kétféle változatban kapható, amely más-más igényeknek felel meg. A fénycsövek minden irányba szórták a fényt, amit úgymond irányítani kellett egy lámpaernyővel, hogy az megfelelően összpontosítva legyen.

A LED mélysugárzó lámpa más technológiát alkalmaz a kívánt hatás elérése végett. Fénydiffúzoron keresztül világít lefelé, amelyet nagyszámú LED égők rendezett sora tesz lehetővé. A rengeteg apró LED izzó körkörösen futhat körbe a lámpatesten belül, de ugyanez négyzetalakban is kivitelezhető. Ilyen esetben élvilágításos mélysugárzó lámpa bocsájtja ki a fényt. A másik típusa pedig a háttérvilágításos megoldás, ahol az apró izzók a világítótest hátoldalán helyezkednek el.

Ennek a megoldásnak valamivel nagyobb a helyigénye, de ugyanolyan hatékonyak, mint az élvilágításos rendszer. Üzletekben használatosak, mert nagyon jól meg tudnak világítani egy adott területet a helyiségen belül. A LED mennyezeti világítás többféle lehet. Attól függ, hogy milyen épületben kerülnek felhasználásra. A szórt fénnyel rendelkező panelek képesek nagy tereket bevilágítani, ahol fontos, hogy az ott tartózkodó személyek megfelelő fényforráshoz jussanak.

Az eddig ismert izzókat és fénycsöveket egytől egyig helyettesíteni lehet ezekkel a technológiákkal. Egy irodaház költségeit alaposan csökkenteni lehet, hogyha LED mennyezeti világítás kerül minden szintre, minden helyiségbe. Sokkal jobb fényt biztosít és nem zavarja a szemet, mint a vibráló neonfény. Nem kell állandóan a kiégett izzókkal és neoncsövekkel bajlódni, amik rontják a világítás összképét. Több tízezer felkapcsolás után is tökéletesen fognak működni ezek a panelek. A LED mennyezeti világítás tökéletesen alkalmas otthoni használatra, de ipari környezetben is kiváló megoldásnak számít.