Szolgáltatások

Koktélkészítés fehér rummal

Cuba libre fehér rummal
Cuba libre fehér rummal
Cuba libre fehér rummal

Az alkoholos italok közül sok csak helyi szinten ismert és fogyasztott, mások eljutottak a világ minden tájára. Ez utóbbiak közé tartozik a fehér rum is, ami Kuba nemzeti italának is tekinthető, de egyúttal a világ más tájain is örömmel fogyasztják.

Már csak azért is, mert számos ismert és közkedvelt alkoholos koktél alapanyagaként is használják. Az ismertebbek közül ki kell emelnünk a Cuba Libre, a Mojito és a Daiquri koktélokat.

Azon kívül, hogy mindegyik Kubából származik, még van egy közös tulajdonságuk, hogy mindegyiknek az alapját a fehér rum képezi. Természetesen ez az ital tisztán is fogyasztható, így is nagy élvezeti értékkel rendelkezik. Aki azonban valami egzotikusabbra vágyik, vagy túl erősnek bizonyul számára a tiszta szeszesital, az bátran kipróbálhatja a felsorolt koktélok valamelyikét.

Az említetteken kívül, még más koktélok is készíthetőek a fehér rum felhasználásával, amelyek mindegyikében jelentős szerepet kap a különleges és egzotikus fehér rum aromája. A nyári kánikulában, kinek ne esne jól egy frissítő, zamatos koktél?