Webáruház

Kerti játékok a szabadtéri mókázáshoz

kerti játékokkerti játékok

A hosszú tél alatt a gyermekek is elszoknak attól, hogy hosszabb időt töltsenek kint a szabadban, ezért most, hogy már egészen kellemes az időjárás, nekünk kell apró trükkökkel rávenni őket, hogy ne a szobában játszanak, hanem a kertben vagy az udvaron.

Jó esetben nincs is szükség sok győzködésre, hiszen nekik is jó érzés, amikor kilépnek az ajtón és nem dermesztő hideg fogadja őket, hanem a Nap melengető sugarai. Ugyanakkor, a kerti játékok mindenképpen jól jöhetnek ahhoz, hogy kedvet kapjanak a szabadtéri foglalatosságokhoz.

Egy műanyag kisház, csúszda vagy néhány kisszék és asztal is elég lehet ahhoz, hogy hátrahagyják a benti szórakoztató eszközöket, esetleg tévét, számítógépet és inkább az ébredező természetben akarjanak különböző tevékenységekben részt venni.

Persze ehhez az is kell, hogy anya és apa is kint legyen velük, legalább is eleinte, mert hiába vannak a legjobb kerti játékok az udvaron, ha nincs kivel mókázni. Egyébként is, ha a felnőttek a házban ülnek, akkor ők miért maradnának csupán a kerti játékok társaságában?

Még a végén lemaradnak valami fontosról! Tehát ahhoz, hogy minél több friss levegőt szívjanak, példát is kell mutatni, nem várhatjuk el a kicsiktől, hogy maguktól belássák, nekik ez a jó. Adott esetben az is elég, ha valamivel mi is lefoglaljuk magunkat, kertészkedünk, ágyásokat alakítunk ki vagy elültetünk valamit.

Nem feltétlenül kell mi is a kerti játékok közelében legyünk. Persze a gyerkőcöknek az a legnagyobb öröm, ha a szüleik is velük játszanak, de ha nincs is rá időnk, energiánk, legalább próbáljunk meg mi is minél többet kint tartózkodni.