Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Jó hatással van az emberi szervezetre a gesztenyeméz - Csapnivaló
Webáruház

Jó hatással van az emberi szervezetre a gesztenyeméz

gesztenyemézgesztenyeméz

Az egyik legértékesebb fajta méz íze összehasonlíthatatlan, édes és keserű árnyalatokkal egyaránt bír. A gesztenyeméz illata finom és a forró júliusi napokon érő gesztenye illatát idézi. Sokáig folyékony marad, mivel magas fruktóztartalma miatt 2 évig sem kristályosodik meg.

A gesztenyeméz nagyon egészséges és népszerű, mert számos mikro tápanyagot tartalmaz, közöttük vasat, mangánt és rezet, amelyek jótékonyan hatnak a keringési rendszerre. Ezen kívül B-, C-, D- és K-vitaminban, aminosavakban, enzimekben és még sok más anyagban gazdag. A gesztenyevirágból készült méz előnyei ismertek a gyomor- és bélrendszeri, a szív- és érrendszeri betegségek, a megfázás, a torokfájás és az influenza kezelésében. Gyermekeknél növeli az étvágyat, felnőtteknél és időseknél pedig segíti az emésztést.

A népi gyógyászatban gyakran használják vénás és érrendszeri betegségeknél, valamint a vérrögök megelőzésére. A gesztenyeméz napi használata segít megerősíteni az emberi szervezetet, ami különösen hasznos a sportolók és a nagy fizikai igénybevételnek kitett embereknek.