Vásárlás

Ír whiskey gazdag választékban

ír whiskeyÍr whiskey

A legenda szerint, a szeszfőzést az írek találták fel az első évezredben. Hogy ez mennyire fedi a valóságot, nem tudni, tény azonban, hogy igen régóta készül a vidékükön egy nagyra becsült italféleség. Ez nem más, mint a világszerte kedvelt ír whiskey, amit ma már számtalan üzletben, webshopban meg lehet vásárolni.

Történetéhez hozzátartozik, hogy 1661-ben adót róttak ki erre a szeszesitalra, ami persze kedvezett az illegális szeszfőzésnek. Nagymennyiségben készítettek az írek hagyományos kisüsti eljárással whiskeyt, 18. századvégi feljegyzések szerint, nagyjából 2000 kis szeszfőzde működött az országban. Tehát az ír whiskey már akkor elnyerte sokak tetszését, ami az évszázadok során sem változott.

Ma is sokan keresik ezt az italt, amelyik ugyanúgy megállja a helyét a fontos eseményeken, mint a hétköznapokban. Például az idrinks.hu webáruház virtuális polcain is bőséggel van ír whiskey, ennek gazdag felhozatala nem könnyíti meg a választást. Viszont érdemes végignézni a kínálatot, ha valami igazán finom itókát akarunk vásárolni.