Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Hogyan és mikor használjunk térdrögzítőt? - Csapnivaló
Egészség

Hogyan és mikor használjunk térdrögzítőt?

térdrögzítőtérdrögzítő

A térdízületi porckopás sajnos igen nagy fájdalmat okozhat, ráadásul a járásban is akadályozhatja az érintetteket. Természetesen a tüneteket lehet csökkenteni, például egy térdrögzítő használatával. Ilyesmit a legtöbb esetben a térdműtéten átesett személyek viselnek rehabilitációs céllal vagy időnként a sportolók alkalmazzák, azonban érdemes tudni, hogy a térdízületi porckopás esetén is nagyon hasznos lehet.

A térdrögzítő ugyanis enyhíti az ízületi fájdalmakat, csökkenti a gyulladást és a duzzanatot. Egy ilyen eszköz megvásárlása előtt érdemes kikérni a szakember véleményét vagy pedig rákeresni az artroflex.hu weboldalra, ahol részletes bemutatást olvashatunk ezzel a témával kapcsolatosan.

Itt megtudhatjuk, hogy többféle térdrögzítő kapható és melyiket milyen esetben célszerű alkalmazni. A leírás szerint fontos végiggondolni, hogy mikor és milyen körülmények között szeretnénk viselni. A rendeltetéstől függően választhatunk a zárt és nyitott paletta térdrögzítő között. Fontos kérdés az is, hogy az öltözékhez miként igazítsuk.

Ha a ruha alatt szeretnénk viselni, akkor gumis, textil anyagú fajtát indokolt választani, ami kicsit hasonlít a visszér ellen is alkalmazott kompressziós zoknira. Ez a fajta térdvédő ideális a kezdődő és mérsékelt térd artrózis esetén. Az előrehaladott atrózisnál jobb olyan típust alkalmazni, amit az öltözéken kívül lehet viselni. Nem vitás, hogy a térdrögzítő hasznos dolog a térdízületi porckopás esetén, de a maximális hatás érdekében Atroflex Plus étrend kiegészítőt is szedjünk.