Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Hasznos tudni, hogy mi az a gérvágó - Csapnivaló
Szolgáltatások

Hasznos tudni, hogy mi az a gérvágó

mi az a gérvágóMi az a gérvágó

A fával való munkavégzés nagyon hálás, ugyanis ezt az alapanyagot viszonylag egyszerűen lehet alakítani. A fúrása, faragása, csiszolása, szabása a megfelelő eszközök birtokában játszi könnyedséggel megoldható. Itt kerülnek előtérbe a különféle vágófelszerelések.

Ha tudni akarja valaki, pontosan mi az a gérvágó, akkor nem kell sokat keresgélnie a világhálón és máris sok képet talál. Voltaképpen egy állványra szerelt körfűrészről van szó, amit speciálisan a 45 és 90 fokos szögek vágásához fejlesztettek ki. A professzionális felépítés már önmagában sokat elmond arról, mi az a gérvágó.

Mi az a gérvágó és mikor, hol használható?

Ha sikerült közelebbről megismerkednünk azzal, hogy mi az a gérvágó, akkor máris jön a következő kérdés, hogy biztosan szükség van-e rá és ha igen, akkor milyenre? Voltaképpen ennek a felszerelésnek az elődje a gérvágó láda.

Ez egy olyan keret, amiben elő vannak készítve a különféle szögek és egy hagyományos fűrészen keresztül lehet alkalmazni, kézi úton. Ennél sokkal precízebb a motorizált berendezés, amivel elég egy mozdulat és megtörténik a vágás. Főként asztalosműhelyekben van jelen, de kaphatóak olcsóbb típusok, amit a hobbi barkácsolók használnak nagy örömmel, amint sikerül rájönniük, hogy mi az a gérvágó és mennyi mindenre jó.

A megfelelő vágófej jelenlétében fémet és műanyagot is lehet vele szabni. Előnyös, ha csatlakoztatható hozzá elszívó berendezés, mert így csökkenthető a porképződés a helyiségen belül. Ha sikerült megtudni, mi az a gérvágó és mekkora jelentősége van, nem marad más hátra, mint a beszerzése.