Webáruház

Hasznos tippek izomfájdalom ellen

Izomfájdalom ellen
Izomfájdalom ellen
Izomfájdalom ellen

Nem könnyű mindig elővigyázatosan odafigyelnünk testünk minden apró intő jelére, így néha már csak akkor vesszük észre, hogy valami nincs rendben, ha már komoly fájdalmaink vannak. Viszont, ha már megvan a baj, akkor érdemes nem azonnal a gyógyszeres szekrényhez rohanni, mivel az izomfájdalom ellen inkább praktikus és egyszerű tippekkel harcba szállni.

Természetesen mindenki azt szeretné, ha minél hamarabb elmúlna a kínzó fájdalom az érintett testrészből, fontos azonban szem előtt tartani, hogy nem mindig a leggyorsabb megoldás a legjobb is egyben. Izomfájdalom ellen például először megéri kipróbálni a hideg borogatást. Kiváltképp hasznos lehet ez akkor, ha az izom környéke feldagadt.

Ilyen esetben az izomfájdalom ellen hatásos lehet az is, ha befáslizzuk az érintett területet. Ha a borogatás mellett döntünk, a legjobb, ha a népszerű és egyszerű megoldást választjuk. Vegyünk ki a fagyasztóból egy adag mirelit zöldséget. A lényeg, hogy tasak tartalma ne legyen merev, hanem könnyen alkalmazkodjon a fájdalmas testrész formájához.

Természetesen bármennyire is jólesik a hideg, de vigyázni kell. Az izomfájdalom ellen ugyanis remek gyógymód a borogatás, de ne tegyük közvetlenül a bőrre a fagyasztott árut. Inkább tegyük azt előtte egy törölközőbe vagy konyharuhába, megkímélve ezzel a fájdalmas testrészt az esetleges fagyási sérülésektől.

Az almaecetes fürdő praktikáját már kevesebben ismerik, ha az izomfájdalomra keres az ember megfelelő gyógymódot. Ennek titka, hogy négy-öt deciliter almaecetet kell a fürdővízhez önteni. Ez kellemesen csillapítja majd a fájdalmat és ellazítja az érintett izmokat. Az izomfájdalom ellen szintén kitűnő alternatíva lehet a borsmentaolaj, ugyanúgy a fürdővízhez.

Az előzőkhöz hasonlóan, hatékony lehet a levendula is az izomfájdalom ellen. Ez a növény ugyanis nemcsak kellemes illatú, de illóolajként a fürdővízben feszültségoldónak is kiválóan megfelel. Nem véletlenül alkalmazzák reumás problémák esetében, ráadásul gyulladáscsökkentőként, sőt, hangulatjavítóként is kitűnő választás.