A világszerte népszerű prémium italok között a japán Roku gin és az orosz Beluga vodka különleges helyet foglalnak el. Mindkettő készítésekor, a hagyományok tiszteletben tartása mellett, a modern innovációk is megjelennek, ezáltal teremtve meg a magas minőségű és karakteres italok alapját. Most közelebbről is megvizsgáljuk, miként készülnek és milyen módon fogyasztják ezeket az italokat a szülőhazájukban.
A Roku ginben megtalálható a japánkertek esszenciája
A Roku gin a Suntory cég által készített, egyedülállóan japán ital, ami 6 különleges, helyi botanikum felhasználásával készül, amik mind az ország természeti környezetéből származnak és évszakonként válogatják össze azokat, hogy az ital ízvilága ezt tükrözze vissza.
A Roku gin készítési folyamata
A gin előállítása során mindegyik botanikumot külön desztillálják, hogy a lehető legtisztább és legkarakteresebb ízeket nyerjék ki belőlük. A folyamat magas szintű szakértelmet igényel, ami biztosítja, hogy az ízek tökéletes harmóniában legyenek egymással. A Roku gin esetében, a yuzu héj frissessége, a sakura virág finom illata és a sansho bors enyhe csípőssége különösen megkülönbözteti az italt más márkáktól.
A Roku gin fogyasztásának szokásai
Japánban a Roku gint gyakran fogyasztják tisztán, jégre töltve vagy egyszerű gin-tonic formájában, amit a helyi gyümölcsökkel és fűszerekkel díszítenek, így kiemelve az egyedi ízjegyeit. Különösen népszerű a hanami ünnepek alatt, amikor a cseresznyevirágzás van a középpontban, reflektálva a ginben is megtalálható sakura elemekre. Van azonban egy sajátos Roku gin tonic recept, amihez a megszokottak mellett, még 6 szelet gyömbért használnak. Ez édes-csípős jellegével fokozza a „Roku-élményt”.
Az orosz lepárlás mesterműve a Beluga vodka
Az oroszországi Mariinskban, a vastag tajga erdők és tiszta források által körülvett területen készül a Beluga vodka, egy páratlanul tiszta és lágy ital, ami az orosz vodkagyártás legjavát képviseli.
A Beluga vodka gyártása során különös figyelmet fordítanak a víz minőségére, amit a közelben lévő artézi kútból nyernek. A vodka alapját a legmagasabb minőségű maláta alkotja, amit többszöri desztillációval és legalább 3 hónapig tartó érleléssel finomítanak tovább. Szigorúan csak vegyszermentes gabonát használnak fel erre a célra. Ez a hosszú érlelési időszak biztosítja a vodka rendkívüli lágy ízét és tisztaságát.
Koktélok, amikben gyakran használják
A Beluga vodka gyakran szerepel olyan koktélokban, mint a klasszikus Martini vagy a Vodka Tonic, ahol az ital tisztasága és finom íze kiemelkedően jól érvényesül. Emellett sokan kedvelik a Bloody Mary koktélt is Beluga vodkával, ami tökéletes alapot nyújt a fűszeres és pikáns ízek kibontakozásához.
Legyen az Roku gin vagy Beluga vodka, mindkettő kiváló választás, amennyiben szeretjük a minőségi italokat és kíváncsiak vagyunk a világ különböző részein kialakult ízvilágokra. Történjen egy nyugodt este vagy pezsgő társasági összejövetel keretében az italok fogyasztása, garantáltan emelni fogják az alkalmat és gazdag ízélményt nyújtanak.