Vásárlás

A fürdőruha anyag jellemzőinek ismerete

Fürdőruha anyag
Fürdőruha anyag

Azoknak a textíliáknak, amelyek közvetlenül a bőrrel érintkeznek, fontos a minősége. A törölközők és a fürdőköpenyek leggyakrabban frottír anyag felhasználásával készülnek. Ezek többnyire száz százalékig pamutból készülnek, így tipikusan jó nedvszívó képességgel rendelkeznek és általában nem elasztikusak. A frottír anyag készítése során a szálakat egy kicsit kihúzzák annak érdekében, hogy nagyobb felületen legyen képes a nedvességet elvezetni. Ilyenkor azonban, ez a fajta kialakítás segít abban, hogy az anyag gyorsan száradjon, így nem tudnak olyan hamar megtelepedni rajta a kórokozók.

A méteráru nagykereskedések jól tudják, hogy milyen mutatókat kell figyelembe venniük annak érdekében, hogy a legjobb minőségű frottír anyagot tudják beszerezni, azonban az egyszerű vásárlónak is érdemes tudnia egy-két dolgot, mielőtt törölközőt rendel magának. A frottír anyag ugyanis lehet egyfalas vagy kétfalas. Az előbbi olcsóbb, viszont az utóbbi több vizet képes felszívni. Azonban a kétoldalú valószínűleg vastagabb is az előbbinél.

Ezt az anyag grammsúlya mutatja meg a legjobban. Ez alapján, viszonylag könnyen lehet tájékozódni a frottír anyagok között, de a fürdőruha anyag kiválasztása látatlanban egy kicsivel nehezebb feladat. Az ilyen típusú textíliák ugyanis sokkal több tényezőben eltérnek egymástól. Az anyag vastagsága nem árul el eleget arról, hogy mennyire lesz majd megfelelő a felhasználás során. A fürdőruha anyag tapintása, fénye, elasztikussága, pontos színárnyalata és hatása mind-mind fontos tényező a választás szempontjából.

Ezért, ha interneten keresztül szeretné feltölteni a raktárait, akkor mindenképpen olyan helyről válasszon, ahol részletes leírást biztosítanak arról, hogy milyen jellemzőkkel rendelkezik a textília! Ugyanakkor vegye figyelembe azt is, hogy mennyire volt elégedett a többi vásárló az onnan vásárolt termékekkel! Ha mintás fürdőruha anyag beszerzésére készül, akkor arról is érdeklődjön, hogy a minta milyen szögben találkozik a szövéssel! Ez jelentéktelennek tűnhet, de fontos a feldolgozás szempontjából.