Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Férfi cipő, ügyes kezű, kézműves munka - Csapnivaló
Webáruház

Férfi cipő, ügyes kezű, kézműves munka

Férfi cipő
Férfi cipő
Férfi cipő

A régészeti kutatások során, sokszor kerülnek elő olyan meglepő tények, amelyekről az emberiségnek csak sejtelme volt. Az inka népről keveset tudunk. A kutatások során talált csekély tárgyi maradványokból és mumifikált holttestekből találgathatnak arra, hogy miként éltek, temetkeztek.

Az utolsó feltárások érdekes dolgot hoztak napvilágra, mivel egy férfi cipő maradványait találták az egyik barlangsírban. Ebből a bőrből készült kezdetleges lábbeliről arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy az inka nép körében ritka, de létező ruházati eszköz volt a saruszerű lábbeli.

Valószínű, hogy az egyszerű népek nem jutottak hozzá a luxuscipőkhöz, de a vadászok, nemesek, papok bizonyosan nem jártak mezítláb. Ha belegondolunk, hogy mindez 1400 körül történt, egy olyan vad vidéken, ahol általánosan nem ismerték az írást, csak a kivételezettek éltek városokban. Különleges jelentőséggel bír a férfi cipő maradvány megtalálása, hiszen ez tárgyi bizonyíték arra, hogy nem elmaradott népről van szó, hanem ügyes kezű kézművesek voltak közöttük, akik cipőket, ruhákat készítettek.