Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/propisci/csapnivalo.hu/html/wp-content/plugins/newsmax-core/lib/redux-framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Fejfájást okozhat az immobilizer kikapcsolása - Csapnivaló
Szolgáltatások

Fejfájást okozhat az immobilizer kikapcsolása

immobilizer kikapcsolásaImmobilizer kikapcsolása

A modern autókban komoly technikákat építenek be, amelyekkel megállítható a kocsi ellopása. Az immobilizer kikapcsolása komoly gondot okozhat a tulajdonosnak. Bár ezt a szerkezetet az autótolvajok ellen hozták létre, néha előfordul, hogy visszafelé sül el a dolog és az autótulajdonos képtelen lesz a kocsi beindítására.

Maga az immobilizer olyan chip a slusszkulcsban, amit az autó érzékel és csak akkor fog beindulni, ha a hozzávaló kulccsal indítják be. Ezzel sikeresen elkerülhetőek a kocsitolvajok szerszámokkal való trükközése, hiszen a chip nélkül az autó nem fog elindulni. Az immobilizer kikapcsolása akkor érhető el, ha véletlenül beüti vagy leejti a slusszkulcsot.

Ekkor gyengül, netán teljesen megszűnik a kommunikáció az autó és a kulcs között. Lényegében véve nem jut el többé a jel az autóhoz, ezáltal pedig csak az ajtók nyitására lesz képes. Az immobilizer kikapcsolása tehát kellemetlenséget okozhat. Szerencsére vannak olyan szervizek, ahol képesek lecserélni a régi chipet és párosítják az újat az autóval.